Skåne

Tävling: Har du byggt bästa pepparkakshuset?

Har du kavlat, klistrat, sockrat och pyntat? Sluta då dega och skicka in en bild av ditt pepparkakshus till oss. Ett hus koras till Läsarnas bästa pepparkakshus 2017 och belönas med äran och två biobiljetter!

Kolla in bilderna här – vi fyller på efterhand

Sofia Mietzner, Lund
Trångbott för tomtarna? Inskickat av Annika Andersson.
Margareta Berggren samt Jacob Ede och är från Lund. Vi har gjort en modell av domkyrkan i Lund.
"Santa resort – Jag och mina döttrar valde att låta tomten slippa julstressen och skickade honom till varmare breddgrader... men han är varmt välkommen hem igen lagom till julafton!" Inskickat av Lotta, Tilda och Hanna Tovle.
"Årets pepparkakshus är en modell av mitt drömhus som jag hoppas kommer existera i framtiden!" Inskickat av Hanna Bjarnestig.
Det bästa med julen är att samlas och bygga pepparkakshus - en tradition som vi hållit vid liv i flera år. Mormor bakar delarna helt från grunden och vi alla hjälps åt att skapa tre personliga hus. Givetvis är mormor ”Gerd Hansen, Trelleborg” vår skapare, hon ser till att denna fina stund tillsammans blir möjlig. Varma julkramar från Familjen Hansen.

Vill du också tävla med ditt pepparkakshus?

Så här tävlar du: Mejla bild på pepparkakshuset senast den 23 december klockan 12.00. Skriv namnet på arkitekten/bagaren (för- och efternamn), vilken ort han eller hon bor på och en eller två meningar om huset. Pepparkakshuset måste vara byggt i år.
pepparkakshus@sydsvenskan.se
Lycka till!
Här hittar du vinnaren 2016:
Läs mer:55 centimeter högt hus i Åkarp vann tävlingen
Läs alla artiklar om: Julstämning
Gå till toppen