Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högste ekonomichefen på Frösunda praoade på vårdboende

De två senaste åren har varit tuffa för Frösunda i Lomma. På torsdagen kom ekonomichef Hans Aulin på besök för att göra praktik på vårdboendet Orion – och han var nöjd med hur verksamheten förbättrats.
– Han gör ett jättebra jobb, honom anställer vi direkt, säger vårdbiträdet André Bergström.

Under praktiken fick ekonomichef Hans Aulin chans att prata med de äldre som bor på företagets boenden i Lomma.Bild: Peter Frennesson
Han jobbar på Orion och fick under dagen vara handledare åt den tillfällige praoeleven. På Frösunda har man ett koncept där alla chefer, oavsett position, ska var ute och känna på verkligheten i företagets olika verksamheter. Därför hade Hans Aulin kommit till Lomma och bytt kostymen mot mörkblå arbetskläder.
– Jag har varit här i tre timmar nu och på den här korta tiden har jag kunnat se att vi jobbar precis som de är tänkt – det är kunden som bestämmer, säger Hans Aulin och börjar tömma en diskmaskin i köket.
Har du någon erfarenhet av arbete inom vården sedan tidigare?
– Nej, inte på det praktiska planet.
Han får tydliga direktiv från vårdbiträdet Nina Al-Swaiedi medan han ställer in glas i skåpen och lägger smörknivar i sina rätta lådor.
– På det här skåpet står det elvisp, säger Hans Aulin och håller upp en diskad spiralvisp.
– Ja, men det där är ju ingen elvisp. Lägg den här i stället, säger Nina Al-Swaiedi och pekar på en låda.
De två har jobbat på företaget ungefär lika länge – sedan i augusti.
– Jag tycker att det är jättebra att han är här och får en inblick i hur vi jobbar, säger Nina Al-Swaiedi.
Hur tycker du att verksamheten fungerar?
– Från augusti till nu har det blivit mycket bättre. Nu är det samma personal som jobbar.
Läs också Beskedet från Attendo: vill inte längre driva hemtjänsten i Lomma
Under torsdagen fick Hans Aulin vara med i vardagen på vårdboendet Orion i centrala Lomma.Bild: Peter Frennesson
Hans Aulin är medveten om kritiken som Frösunda fått sedan företaget tog över äldreomsorgen i Lomma kommun. Men han tycker sig se tydliga tecken på att den negativa trenden har vänt.
– Vi har gjort en egen undersökning som motsvarar den så kallade öppna jämförelsen som Statens kommuner och Landsting brukar genomföra. Resultatet visar förbättringar på alla våra boenden i Lomma.
Attendo har meddelat att de inte vill ha ett förlängt avtal med Lomma kommun efter februari 2019. Vill ni på Frösunda få ert kontrakt förlängt?
– Vi hade en tuff start i Lomma. Det finns inga tvivel om det. Vi jobbar på ett sätt som är nytt för många och det har tagit tid att komma igång med det på ett bra sätt. Nu har vi en mycket högre kundnöjdhet och det finns inte på kartan att vi skulle överge det vi har byggt upp här, säger Hans Aulin.
Gå till toppen