Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tonårskillar gripna – misstänks ha rånat 30-åring i centrala Lund

Vid 04 tiden natten till torsdag rånades en man i 30-årsåldern på sitt bankkort i centrala Lund. Rånarna tog sedan ut flera tusen kronor på hans kort. Två killar, 18 och 19 år gamla, har gripits misstänkta för rånet.

Bild: Johan Nilsson/TT
De två rånarna var beväpnade med stickvapen när de tvingade till sig 30-åringens bankkort på Paradisgatan i Lund i natt.
– Det verkar inte som att han har blivit skadad men han blev hotad, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs också Rånvågen i Lund: två män hotades med pistol
Rånarna kom över ”ett antal tusenlappar” vid rånet, enligt polisen. Vid 05-tiden greps två män, 18 och 19 år gamla, på en McDonald's-restaurang i Malmö. Det finns ett vittne till rånet, uppger polisen.
Läs också 23-åring knivrånad vid studentkorridor
– Det är uppgifter från vittnet som bidragit till att de greps. Så nu återstår det att se om finns ett samband till andra fall – det har ju varit en del personrån i Lund den senaste tiden, säger Stephan Söderholm.
Den senaste tiden har en en rånvåg dragit över Lund. Senast den 5 december rånades en kvinna vid en bensinstation på Nöbbelövsvägen. Kvinnan ska ha hotats med ett vasst föremål och de två rånarna fick då med sig hennes plånbok och andra värdesaker.
Gå till toppen