Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Traustason klar för MFF: ”Jag ville hit direkt”

Så var det klart. På torsdagen bekräftade Malmö FF att den isländske mittfältaren och landslagsspelaren Arnór Ingvi Traustason är klar för klubben.
– MFF är den största klubben i Skandinavien och när jag hörde om intresset ville jag hit direkt. Det känns otroligt bra att det är klart, säger Traustason i ett pressmeddelande.

Malmö FF presenterar Arnor Ingvi Traustason som ny spelare.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Det har spekulerats i ett par dagar och nu är det alltså klart.
Den isländske mittfältaren har valt att fortsätta sin karriär i mästarklubben MFF.
Han har skrivit ett kontrakt som sträcker sig till 2021.
Arnór Ingvi Traustason har gjort succé i allsvenskan förut. När Norrköping tog SM-guld 2015 var Traustason en av stjärnorna. Islänningen gjorde sju mål och tio assist under säsongen.
– Arnór är en hårt arbetande och allsidig offensiv spelare som är duktig med bollen och bra på att göra poäng. Han gjorde ett stort avtryck sist han spelade i Allsvenskan och har sedan dess samlat på sig internationell erfarenhet med spel i Europa och med landslaget. Vi är glada att knyta honom till oss, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i pressmeddelandet.
Om året i Norrköping var lyckat blev inte proffslivet lika bra. Traustason spelade nio matcher i allsvenskan 2016 innan han gick vidare till Rapid Wien i Österrike, men där blev det bara tre mål på 22 matcher.
Läs mer: Traustason ett målskytt av rang – se målen här
Senaste säsongen har han varit utlånad till AEK Aten, men där har det inte heller lossnat.
Nu får den islänningen chans till en nystart – och lyckas han i Malmö kan han nå VM-truppen.
– MFF är den största klubben i Skandinavien och när jag hörde om intresset ville jag hit direkt. Det känns otroligt bra att det är klart, förklarar Traustason.
– Nu ser jag fram emot att träffa killarna och staben och komma igång med både träning och matcher. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget att ta pokalen nästa år.
Traustason, som gör sitt första träningspass med MFF den 8 januari, har spelat femton landskamper för Island. Han var med i EM 2016 när Island nådde kvartsfinal.
Islänningen kommer spela med nummer 8 och vilket innebär att Carlos Strandberg kommer byta nummer.
Läs mer: MFF-ordföranden i stor intervju: ”Hela vår organisation och kultur andas Europa”
Klockan 15 idag är det pressträff med Traustason och Sydsvenskan är givetvis på plats.
Läs alla artiklar om: Fotboll: Traustason klar för MFF
Gå till toppen