Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

David Polfeldt är vinnare av Årets skånska ledare: ”Snällhet är ingen mjuk värdering, utan hård strategi”

David Polfeldt, vd för spelbolaget Massive, har utsetts till vinnare i den första upplagan av utmärkelsen Årets skånska ledare som delas ut av 8till5.

8till5-juryns ordförande Pontus Jeppsson delar ut en prischeck till David Polfeldt. Pengarna går till ett välgörande ändamål, som vinnaren själv väljer.Bild: Malin Cronqvist
Han tog emot priset på fredagen i samband med en ceremoni på Scandic Triangeln i Malmö med bland andra övriga finalister på plats.
– Det här är en validering på att det som man gör blir bra och uppskattas av andra. Samtidigt är jag lyckligt lottad som får jobba med väldigt begåvade människor. Är det någon som ska få pris så är det teamet på Massive, som är hantverkare på riktigt, säger David Polfeldt, vd för spelbolaget Massive Entertainment.
I en artikel på 8till5 tidigare i veckan gav David Polfeldt bland annat sin syn på det skånska näringslivet, och det ansvar som han anser att företag borde ta för att lyfta hela samhället.
Läs också Han kan bli Årets skånska ledare: ”Alldeles för stor flathet i näringslivet”
Nu har han själv öppnat dörren för den typen av möjligheter genom sin fruktsamma resa tillsammans med Malmöbolaget.
– För 20 år sedan ansågs spelbranschen vara suspekt och obskyr, det var väldigt perifert att hålla på med spel. Så jag har sett den här resan som gått från garagekällaren till lite finare salonger, säger David Polfeldt.
Jag har sett den här resan som gått från garagekällaren till lite finare salonger
Med sådan vunnen respekt följer även en plikt, anser David Polfeldt som menar att det vore klädsamt om fler företag vågar utmana rådande strukturer i de egna organisationerna.
– På Massive har vi funderat över vilken typ av människor vi anställer. Det visade sig att vi nästan uteslutande satsade på högutbildade personer i 30-årsåldern, så vi tänkte om. Nu har vi tagit in flera yngre förmågor som tidigare stod långt från arbetsmarknaden och saknade ”rätt utbildning”. Det är bara en av tusen saker som företag kan göra och borde göra i mycket större utsträckning.
Vad kännetecknar ditt chefskap?
– Jag är inte aggressivt krävande, men jag tycker att saker ska vara väldigt välgjorda. Spelbranschen rör sig väldigt snabbt, och om vi förlitar oss för mycket på projekt som varit framgångsrika i flera år är risken stor att vi blir omsprungna, säger David Polfeldt.
Jag är inte aggressivt krävande, men jag tycker att saker ska vara väldigt välgjorda
Samtidigt menar han att organisationer som rör sig framåt i hög hastighet, med mycket pengar i omlopp, kräver en mjuk arbetsplatskultur.
– Snällhet är ingen mjuk värdering på Massive, utan hård strategi. Vi behöver en väldigt snäll och varlig fond med ett starkt kamratskap för att befinna oss på en hög nivå där man vågar ta risker. På så vis vårdar man den höga ambitionen istället för att straffa den som gör misstag, säger David Polfeldt.
Vi behöver en väldigt snäll och varlig fond med ett starkt kamratskap för att befinna oss på en hög nivå där man vågar ta risker
För att behålla en hög arbetskvalitet, och undvika att falla tillbaka till gamla framgångsrecept, ser han gärna att medarbetarna tar sig an uppgifter som de på förhand inte bemästrar fullt ut.
– På Massive måste vi hela tiden ställa oss frågan om våra projekt är perfekta. I sådana lägen ställer jag ofta frågan vad en väldigt modig människa skulle göra, och det kan nästan alla svara på. Då kan man undra vad det är som hindrar oss från att genomföra de allra modigaste idéerna.
Ständigt höga ambitioner kan föra tankarna till en pressande tillvaro. Men David Polfeldt menar att arbetsförhållandet på Massive är rätt så angenämt när det kommer till kritan.
– Vi jobbar ju inte med sjukvård och människors hälsa. Vi jobbar med underhållning, något som roar människor, och den person som kliver fram och vill skjuta straffen gör alltid rätt, även om man missar. Mycket av mitt jobb går just ut på att påminna medarbetarna om det emotionella tillståndet i gruppen.
Den person som kliver fram och vill skjuta straffen gör alltid rätt, även om man missar
Även om David Polfeldt helst pekar på gruppens insatser som förklaring till spelbolagets utveckling, sticker han inte under stol med sin egen betydelse för bolaget.
– Jag har kommit med ganska många idéer om hur man ska leda företag, vad som är viktigt i sådana byggen, och hur det kan omsättas till en enorm tillväxt och vinst. Sedan är jag inte jätteintresserad av management i klassisk mening, men desto mer intresserad av frågor kring socialt samspel och gruppdynamik.
Vad betyder priset Årets skånska ledare för dig?
– Jag som har gått i konstskola känner mig lite som en udda fågel när jag träffar andra näringslivstoppar och börs-vd:ar. Man kan säga att priset ger mig en form av legitimitet, trots min annorlunda uppfattning om management och näringsliv i allmänhet.
Juryns vinnarmotivering

”Imponerande framgångar”

David Polfeldt har lett sitt företag till imponerande framgångar. Med ett stort hjärta för sin stad och ett omfattande samhällsengagemang har David även arbetat aktivt för att minska klyftorna och ge människor ur alla samhällsgrupper en chans att lyckas. Han lockar världens bästa talanger till Skåne och har tagit Hollywood till Möllevången. Därför är David Polfeldt Årets skånska ledare 2017.

Gå till toppen