Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fair Play fixade tredje guldet: ”Fantastiskt lag och en härlig stämning”

Fair Plays herrar gjorde som damerna och fixade ännu ett SM-guld till tennisklubben från Malmö. – Vi har ett fantastiskt lag och en härlig stämning i truppen, säger lagledaren Robin Borg.

Dubbelparet Isak Arvidsson och Fredrik Nielsen fixar 2–0 i matcher för Fair Play.Bild: Lars Brundin
TENNIS · MALMÖ
SM-final, herrar
Fair Play TK5
Solna TK1
Damerna körde över Upsala med 6–0 förra helgen och kunde fira sitt fjärde raka SM-guld. Herrarna har "bara" tre SM-guld i sin svit och det är ingen tvekan om vilken klubb som dominerar i svensk tennis just nu.
Herrlaget släppte en match i söndagens final på hemmaplan mot Solna TK, men segern var aldrig hotad, 5–1.
Fair Play satte tonen direkt genom att fixa vinster i båda dubbelmatcherna.
I singel utökade Isak Arvidsson till 3-0 när han besegrade Jacob Adaktusson i raka set, 6-4, 6-1. Sedan avgjorde Pablo Figueroa finalen när han slog Filip Prpic med 6-3, 7-6.
– Ett tag var vi långt från final, men vi har ett fantastiskt lag och en härlig stämning i truppen. Alla pushar varandra under matcherna. Vi har haft jäkligt kul under den här resan och att vi fick avsluta med ett SM-guld är riktigt roligt, säger lagledaren Robin Borg på klubbens webbplats.
Dansken Fredrik Nielsen svarade för helgen prestation när han först spelade final i en turnering i Thailand på lördagen, för att sedan ta flyget till Sverige och spela årets första match för Fair Play på söndagen.
Läs också Robin Borg om uppståndelsen kring Leo, 14: ”Hoppas han får utvecklas i lugn och ro”
Förlust i Hua Hin mot japanen Renta Tokuda, 2–6, 4–6; seger i Malmö mot Jonas Luetjen, 6-4, 6-7, 1-0 (10-6).
Pablo Figueroa jublade över att bli matchvinnare.
– Äntligen fick jag avgöra! Det har tagit några år, men nu var det min tur, sa han.
– Jag fick en perfekt start och spelade bra. Jag spelade bra mot honom [Filip Prpic] i elitserien också. Jag visste att det skulle bli en tuff match, så jag är otroligt glad att jag vann.
Gå till toppen