Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fair Play fixade tredje guldet: ”Fantastiskt lag och en härlig stämning”

Fair Plays herrar gjorde som damerna och fixade ännu ett SM-guld till tennisklubben från Malmö. – Vi har ett fantastiskt lag och en härlig stämning i truppen, säger lagledaren Robin Borg.

Dubbelparet Isak Arvidsson och Fredrik Nielsen fixar 2–0 i matcher för Fair Play.Bild: Lars Brundin
TENNIS · MALMÖ
SM-final, herrar
Fair Play TK5
Solna TK1
Damerna körde över Upsala med 6–0 förra helgen och kunde fira sitt fjärde raka SM-guld. Herrarna har "bara" tre SM-guld i sin svit och det är ingen tvekan om vilken klubb som dominerar i svensk tennis just nu.
Herrlaget släppte en match i söndagens final på hemmaplan mot Solna TK, men segern var aldrig hotad, 5–1.
Fair Play satte tonen direkt genom att fixa vinster i båda dubbelmatcherna.
I singel utökade Isak Arvidsson till 3-0 när han besegrade Jacob Adaktusson i raka set, 6-4, 6-1. Sedan avgjorde Pablo Figueroa finalen när han slog Filip Prpic med 6-3, 7-6.
– Ett tag var vi långt från final, men vi har ett fantastiskt lag och en härlig stämning i truppen. Alla pushar varandra under matcherna. Vi har haft jäkligt kul under den här resan och att vi fick avsluta med ett SM-guld är riktigt roligt, säger lagledaren Robin Borg på klubbens webbplats.
Dansken Fredrik Nielsen svarade för helgen prestation när han först spelade final i en turnering i Thailand på lördagen, för att sedan ta flyget till Sverige och spela årets första match för Fair Play på söndagen.
Läs också Robin Borg om uppståndelsen kring Leo, 14: ”Hoppas han får utvecklas i lugn och ro”
Förlust i Hua Hin mot japanen Renta Tokuda, 2–6, 4–6; seger i Malmö mot Jonas Luetjen, 6-4, 6-7, 1-0 (10-6).
Pablo Figueroa jublade över att bli matchvinnare.
– Äntligen fick jag avgöra! Det har tagit några år, men nu var det min tur, sa han.
– Jag fick en perfekt start och spelade bra. Jag spelade bra mot honom [Filip Prpic] i elitserien också. Jag visste att det skulle bli en tuff match, så jag är otroligt glad att jag vann.
Gå till toppen