Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Propalestinsk protest mot Donald Trump på Triangeltorget

Drygt 200 personer samlades vid 13-tiden på söndagen vid Triangeltorget för att protestera mot Donald Trumps beslut att flytta USA:s ambassad till Jerusalem.

– Detta är en protest mot Donald Trumps beslut och sionisterna, säger talaren Aziz El-Ali.
Ett flertal föreningar har gått samman för att arrangera protesten. Förstetalaren Aziz El-Ali upprepade gång på gång att det råder nolltolerans mot hets och hot, och att det bara är arrangörernas egna ramsor på svenska som är tillåtna.
Likaså är andra flaggor än palestinska och svenska förbjudna.
– Vi tolererar inte hets mot folkgrupp, säger Aziz El-Ali.
Plakat med slagord om att stoppa Israels terror och att muren ska falla delades ut till åhörarna.
Ett tiotal uniformerade poliser var på plats. Likaså hade arrangörerna lika många egna frivilliga ”ordningsvakter” med gula reflexvästar.
Demonstrationen hade tillstånd till klockan 16, men vid 15-tiden var den klar.
– Polisen som var där under hela tiden kunde inte uppfatta att det begicks några brott, utan tvärtom så var de som anordnade det måna om att det skulle ske så ordnat som möjligt, utan några för väl tilltagna ord. De valde att hålla det helt på svenska så det inte skulle kunna missuppfattas, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Mot slutet av demonstrationen kom 10-20 personer till demonstrationen, som antingen var oinbjudna eller som ”ville ta över eller liknande”, enligt Calle Persson. De personerna hindrades av arrangörerna.
Polisen var mycket nöjda med hur arrangemanget sköttes.
– Polisen på plats sa att det var guldstjärna till arrangörerna. De hade skött det snyggt.
Gå till toppen