Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fyra misstänkta häktade efter rånvågen i Lund

Fyra personer har häktats misstänkta för några av de senaste tidens rån i Lund.

Flera rån har skett i Lund under hösten. Nu är fyra personer häktade.Bild: Johan Nilsson/TT
Polisen i Lund uppger att fyra personer har gripits vid två olika tillfällen i samband med rån. De fyra personerna är nu häktade.
Två av de misstänkta, 18 och 19 år gamla, greps i förra veckan vid en hamburgerrestaurang i Malmö efter att en man i 30–årsåldern rånades på sitt bankkort i centrala Lund. En tredje person greps i Lund redan den 1 december och den fjärde personen greps i Lund i fredags.
Cecilia Kjaersgaard, förundersökningsledare, är fåordig om häktningarna.
– Det har ju varit många rån i Lund och det är många detaljer som nu ska gås igenom. Vi hoppas såklart att rånen nu ska upphöra, säger hon.
Kommunpolischef Joakim Nyberg skriver på Facebook:
"Vi har naturligtvis prioriterat den senaste tidens rån i Lund. Genom att jobba med trygghetsskapande åtgärder, spaning och framför allt utredningsarbete har vi nu lyckats gripa 4 personer vid två olika tillfällen i samband med rån. Vi kan inte alltid berätta vad vi gör men vi fortsätter att prioritera detta tills läget är normaliserat."
Han uppger också att det inte har genomförts några rån efter polisens senaste gripande.
Gå till toppen