Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Historisk börslistning i Malmö

Radarbolaget Acconeer är det första bolaget någonsin som officiellt noterats utanför Stockholmsbörsens huvudkontor. Lundaföretaget listas på Nasdaq First North.
Acconeers ledning och styrelse ringer i börsklockan på Malmö Live.Bild: Fotograf Håkan E Bengtsson
Ceremonin och starten av handeln i aktien skede under Financial Meetings Øresunds kapitalmarknadsfrukost som hölls under måndagsförmiddagen på Malmö Live.
Niclas Holmberg, noteringsansvarig på Nasdaq i Sverige, var på plats för att tillsammans med Acconeers ledning och styrelse ringa i börsklockan och officiellt lista och starta handeln.
Han lägger stor vikt vid att börsen är närvarande i hela landet.
– För mig är det viktigt att träffa och ha koll på bolag med spännande affärsidéer och produkter. De finns i hela landet förstås och då måste vi också finnas i hela landet, till exempel med den här typen av initiativ.
Varför blev just Malmö först ut?
– Vi har sett en rad Skånebaserade bolag komma till börsen under de senaste åren. Det finns en fin företagaranda här och ett starkt, lokalt ekosystem kring bolagen i Malmöregionen. Självklart är detta något vi vill lyfta fram.
Om det blir fler noteringsceremonier utanför Stockholm får framtiden utvisa.
– I slutändan bestämmer bolagen, det är deras dag.
Acconeer har utvecklat en liten, strömsnål och precis radar.Bild: Jenny Leyman
Acconeer har utvecklat en strömsnål radarsensor, endast fem gånger fem millimeter stor. Med en eller flera sensorer kan Acconeers teknik mäta avstånd, känna av rörelser och identifiera olika material. Bolaget knoppades av från LTH 2011 och har ett trettiotal anställda och konsulter.
Inför noteringen övertecknades aktien i en nyemission som gav Lundabolaget 180 miljoner kronor i kapital.
Gå till toppen