Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Judiska ordföranden: Hatet är skrämmande

Det finns ännu inga klara uppgifter om motivet till attacken mot Göteborgs synagoga. Händelsen har lett till omfattande reaktioner och fördömanden. De tre anhållna männen uppges ha kommit till Sverige från Mellanöstern i år. – Det ligger så mycket bakom angreppet och det är det som är skrämmande, säger ordföranden för den judiska församlingen Allan Stutzinsky.

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan (tv) och miljöminister Karolina Skog (mitten) träffar Allan Stutzinsky, ordförande judiska församlingen efter lördagens attack mot synagogan i Göteborg och överräcker blommor.Bild: Adam Ihse/TT
Det var i lördags kväll som ett tiotal personer utanför synagogan kastade in brinnande föremål på gården till synagogan. Allan Stutzinsky blev själv ett ögonvittne. Han kom i sin bil just som de hände.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen