Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

”Kobra” försvinner – tas upp i ”Edit”

Efter 28 säsonger och 17 år stryker SVT "Kobra" ur tv-tablån. Men programmet försvinner inte helt – det slås samman med programmet "Edit". – Jag förstår att många tittare kan känna sig oroliga, besvikna eller förbannade över det, säger Eva Beckman, ansvarig beställare.

"Vi har rapporterat från jordens alla hörn – Haiti, Nigeria, Japan, Sundsvall. Det har handlat om alltifrån häxor, katastrofer och onani till Marina Abramovic, Damien Hirst och M.I.A", så summerar "Kobra" sina 17 år i ett inlägg på Facebook. Parisa Amiri har varit programledare för den 28 och sista säsongen av programmet. Pressbild.Bild: Martina Holmberg/SVT
SVT vill stärka kulturutbudet på SVT Play genom att experimentera med olika berättarformer och programtyper. När "Kobra" försvinner och tas upp av "Edit" blir det sistnämnda snarare ett utbudspaket än ett enskilt program. Det kommer att rymma olika serier och program på webben, men också ett djupdykande program som sänds på tv en gång i månaden med start i februari. Men "Kobra" i sin nuvarande form kommer att försvinna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen