Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Säsongsstarten blir splittrad för MFF – som vanligt

Listan krymper på spelare som är med 8 januari.

Den åttonde januari drar MFF igång säsongen 2018 mer officiellt med den traditionsenliga publikträningen på Malmö idrottsplats.
Men som läget ser ut just här och nu blir det en reducerad skara. Den minskades ju med två man på måndagen, då Anders Christiansen och Lasse Nielsen togs ut i det danska ligalandslaget.
Sedan tidigare är ju ett gäng spelare uttagna i den svenska motsvarigheten och Arnor Traustason tycktes veta att han kommer med i den isländska.
Allt detta är förstås i grunden positivt för MFF. Spelare som kommer på extra träningsläger i värme och tidigt får matcher i benen är aldrig fel.
Men det blir en splittrad start på säsongen, med en liten grupp spelare på plats hemmavid.
Om vi räknar bort de som redan lämnat, åker iväg med landslag alternativt lämnat MFF då, har vi följande lista:
Erdal Rakip
Oscar Lewicki
Anders Christiansen
Carlos Strandberg
Lasse Nielsen
Franz Brorsson
Arnor Traustason
Det innebär att i nuläget - eventuella ytterligare nyförvärv oräknade - är endast dessa fullvärdiga medlemmar (tillkommer gör förstås de många lärlingarna) av MFF-truppen hemma vid träningspremiären:
Johan Dahlin
Fredrik Andersson
Behrang Safari
Markus Rosenberg
Alexander Jeremejeff
Rasmus Bengtsson
Bonke Innocent
Andreas Vindheim
Mattias Svanberg
Dennis Hadzikadunic
Eric Larsson
I min värld får vi sätta ett frågetecken för Eric Larsson också. Skulle Anton Tinnerholm skriva kontrakt med en icke-nordisk klubb (vilket är mycket troligt) vore det väl förvånande om inte den nye MFF-aren får platsen.
Läs alla artiklar om: MFF 11 december
Gå till toppen