Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Judar och muslimer visar vägen mot ett Sverige fritt från antisemitism och islamofobi.”

I Skåne finns en unik och framgångsrik modell för samverkan mellan religiösa och sekulära krafter mot antisemitism och islamofobi. Det skriver Aldo Iskra, generalsekreterare för Open Skåne.

I kväll firas den judiska högtiden Hanukka, en ljusets fest, i judiska församlingens lokaler i Malmö. Malmö muslimska nätverk och andra muslimska gemenskaper deltar i firandet med ett femtontal representanter, skriver Aldo Iskra.Bild: Ariel Schalit
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Judiska och muslimska ledare i Skåne är sedan flera år aktiva i kampen mot antisemitism och islamofobi. Men det uppmärksammas sällan i medierna. Och många politiker ser ogärna samhälleliga initiativ från religiösa företrädare. Men stödet från den idéburna sektorn och dess religiösa del är avgörande i strävan efter social sammanhållning och i arbetet mot antisemitism och islamofobi. Låt mig ge några exempel.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen