Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya rån och rånförsök i Lund

Fyra personer sitter häktade misstänka för rån. Men på tisdagskvällen inträffade ett rånförsök på Åldermansgatan och i måndags rånades en man i Lundagård.

Ett nytt rån och ett rånförsök inträffade i Lund i början av veckan.Bild: Johan Nilsson/TT
Vid 20-tiden på tisdagen kom en 52-årig man gående på Åldermansgatan när tre män, varav en hade ett stickvapen, hotade honom och krävde att få hans värdesaker.
Mannen vägrade och efter ett mindre tumult sprang de tre männen, som beskrivs vara mellan 17 och 20 år, från platsen utan att få något med sig.
I måndags kväll, vid 22-tiden, blev en man hotad och rånad på en bärbar dator och andra värdesaker i Lundagård.
Läs också Fyra misstänkta häktade efter rånvågen i Lund
Efter den senaste tidens rånvåg har fyra personer häktats vid två olika tillfällen. Att det sker fler rån behöver enligt kommunpolis Joakim Nyberg inte betyda att polisen tagit fel personer.
— Det är inte helt tydligt att de senaste rånen hänger ihop med de andra i rånen som skett. Men det är tråkigt att det sker igen och vi får jobba vidare och hitta även de som ligger bakom de här rånen, säger han.
Under tisdagen gjordes en efterlysning på Polisen Lunds Facebooksida där
Under tisdagen lade Polisen i Lund ut en efterlysning på sin Facebooksida. De ville få kontakt med den joggare som hjälpte en ung pojke efter ett rån i Stadsparken den 1 december. På onsdagens eftermiddag meddelades att joggaren hade hört av sig.
Gå till toppen