Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brand utbröt i Teslas nyöppnade lokaler i Malmö

På torsdagskvällen brann det i Teslas nyöppnade lokaler på Boplatsgatan på Jägersro. I princip hela lokalen fylldes av rök. Händelsen rubriceras nu som mordbrand.

Bild: Patrick Persson
Larmet om branden kom klockan 20.24.
På adressen har elbilstillverkaren Tesla öppnat ett servicecenter idag, torsdag. Lokalen ligger på Jägersro. När räddningstjänsten kom till platsen brann och rök det kraftigt, uppger räddningstjänstens inre befäl, Joel Johansson.
– Det började i ett servicerum eller en verkstadslokal, men det är oklart hur branden startade, berättar Joel Johansson.
Det har brunnit i en bil som stod i servicerummet och andra bilar i lokalen har fått rökskador. Omfattningen av skadorna på bilarna är dock okända, enligt Joel Johansson.
Det är även okänt om det rör sig om Teslabilar, som beroende på modell kan kosta uppemot en miljon kronor.
När det är möjligt ska polisen göra en teknisk undersökning på platsen. Händelsen rubriceras som mordbrand. Hur det kommer sig kan inte Malmöpolisens inre befäl, Mikael Karlsson, gå in på.
– Men det är ganska normalt att det gör det. Sedan får den tekniska undersökningen utvisa vad som egentligen har hänt, säger han.
Bild: Patrick Persson
Det kom mycket rök från byggnaden och på bilder syns det hur branden härjade med öppna lågor inne i lokalen.
Enligt uppgift från räddningsledare på platsen har det brunnit både på första och andra våningen, rapporterar vår fotograf Patrick Persson.
– Det började i ett servicerum eller en verkstadslokal, men det är oklart hur branden startade, berättar Joel Johansson.
Johansson berättar också att i princip hela lokalen ska ha varit rökfylld. Arbetet med att kontrollera och säkra byggnaden skulle under torsdagskvällen att pågå i flera timmar. Det har varit en massiv rökutveckling.
Enligt ett meddelande från räddningstjänsten var styrkor från Malmö, Burlöv och Eslöv på plats. Släckningsarbetet har pågått både på utsidan och insidan av byggnaden.
– Troligtvis kommer polisen att undersöka hur branden startade under morgondagen. Det är de som tar över sen, säger Johansson.
Det har inte varit någon risk för spridning till andra byggnader i närheten.
Strax efter klockan 22 var arbetet fokuserat på att kontrollera byggnaden och fortsätta jobba med rökutvecklingen. Branden var släckt innan midnatt.
Under fredagsmorgonen inväntar polisen att platsen ska svala för att göra en teknisk undersökning. Hittills är ingen gripen eller misstänkt
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen