Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Larm om nytt mässlingsfall i Göteborg

Akutmottagningen vid Östra sjukhuset i Göteborg. Arkivbild.Bild: Adam Ihse / TT
Ett nytt fall av mässling har konstaterats i Göteborg. Smittbäraren, en ovaccinerad man, har sökt vård på både en vårdcentral och på Östra sjukhusets akutmottagning och sjukvården söker nu människor som har befunnit sig i samma väntrum som mannen eller vistats i hans närhet.
– Är man ovaccinerad och har suttit i samma väntrum som någon som är smittsam är det stor risk att man själv blir sjuk, säger smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg till Göteborg-Posten.
Enligt ett pressmeddelande har mannen vistats i Göteborgsområdet under den så kallade smittsamhetsperioden mellan den 3 och 10 december. Man tror att mannen smittats i södra Europa, där mässling är vanligt.
Än så länge har sjukvården inte konstaterat att någon ytterligare har smittats. I somras fick minst fyra personer i Västra Götaland mässlingen men ingen koppling ska finnas till de fallen.
Inkubationstiden för mässling är mellan sju och 18 dagar.
Gå till toppen