Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Nu släpps 250 nya biljetter till Bronpremiären: ”Det är först till kvarn som gäller”

Den 1 januari sänds det första avsnittet av ”Brons” sista säsong på SVT. Men redan ikväll kommer tusentals Malmöbor få chansen att se de två första avsnitten på Malmö Arena. De första 4 100 biljetterna gick åt i blixtfart – men ikväll släpps ytterligare 250 biljetter till galapremiären.

Thure Lindhardt spelar den danske polisen Henrik Sabroe, kollega till Sofia Helins Saga Norén.Bild: SvT
Redan sedan den andra säsong av tv-serien ”Bron” har Malmö stad stöttat inspelningarna finansiellt. Den kommande fjärde säsongen har Malmö stad stöttat med en miljon kronor.
I oktober stod det klart att kommunen dessutom bjuder in 4 100 Malmöbor för en galapremiär på Malmö Arena den 14 december. För att få fribiljetter gällde det att gå in på webbsidan bronfyra.se och registrera sig. Varje person kunde få två biljetter och det var först till kvar som gällde.
Läs mer: 4000 Malmöbor får se premiären av ”Bron 4” – gratisbiljetterna slut på kort tid
Men Malmöbornas kärlek till ”Bron” är stark och biljetterna tog snabbt slut. Nu släpper Malmö stad ytterligare 250 biljetter till kvällens galapremiär.
– Vi kommer att ha en person som står utanför huvudingången och delar ut biljetterna – och det är först till kvar som gäller. Vi kommer dela ut två biljetter var till de som är intresserade, säger Dick Fredholm, kommunikationschef på kulturförvaltningen.
Hur kommer det sig att ni släpper fler biljetter?
– Vi flyttade den stora projektorn till ett bättre ställe och då insåg vi att det fanns lite mer plats där, eller ganska mycket plats rättare sagt, säger Dick Fredholm.
Biljetterna kommer att delas ut från och med klockan 17.30, samtidigt som insläppet börjar. Visningen drar igång klockan 19.
– Det är ett jätteintresse, det är det verkligen. Jag ska inte säga att det är över förväntan för vi visste skulle vara stort intresse – men det här bekräftar verkligen det stora intresset som finns för ”Bron”, säger Dick Fredholm.
Gå till toppen