Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Magnus Pehrsson om CL-fiaskot: ”För många val som blev fel”

Magnus Pehrssons klart största motgång som MFF-tränare var respasset i Champions League. Han ser sin laguttagning i returmatchen mot Vardar som en stor del i förlusten.
- Det var för många val som blev fel, säger han självkritiskt.

Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson deppar när han lämnar planen efter fotbollsmatchen mellan Vardar och Malmö FF i kvalet till Champions League den 18 juli 2017 i Strumica.Bild: PETTER ARVIDSON
Vardar skulle bli en munsbit i Champions League-kvalet för Malmö FF. Istället blev det något av ett svåranalyserat trauma.
– Jag har varit tillbaka i den frågeställningen många gånger.
Analysen?
– Insatsen i hemmamatchen är tillräckligt bra för att få ett bättre resultat, men effektiviteten sviker oss. Bortamatchen är en dålig insats, framför allt i den andra halvleken. När man tittar på den pekar det mest mot mig själv och laguttagningen. För många val blev fel. Konsekvensen blev att vi tappade den intensitet vi haft under året.
Magnus Pehrsson ger några konkreta exempel. Vilka? Lyssna på det nya avsnittet av MFF-podden så får du veta hur MFF-tränaren resonerar.
Gå till toppen