Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

17-årig flicka utsatt för gruppvåldtäkt vid lekplats i Malmö

En 17-årig flicka utsattes för en överfallsvåldtäkt av flera män under natten mot lördag. Polisen vädjar efter tips från allmänheten.

Bild: Patrick Persson
– Vi uppmanar allmänheten att höra av sig till oss med minsta lilla förfrågan, eller tips, säger Kim Hild, polisinformatör på ledningscentralen.
Det var vid 03-tiden natten till lördagen som larmet kom om ett överfall och sexualbrott vid en lekplats på Hasselgatan i norra Sofielund. Kvinnan ska ha blivit överfallen av flera män vid lekplatsen. Exakt vad kvinnan blivit utsatt för är i nuläget oklart. Men hon hade skador som krävde ambulansvård och hon fördes till sjukhus.
På lördagskvällen är fortfarande ingen misstänkt gripen för brottet, som rubriceras som grov våldtäkt.
Bild: Patrick Persson
Polisen utreder ytterligare två överfallsvåldtäkter som skett utomhus i Malmö i november. En på Segevång och en på Södervärn. Även i de fallen ska det ha rört sig om flera gärningsmän. Överfallen har prioriterats och extra resurser har satts in i jakten på de misstänkta männen.
– Att försöka hitta eventuella samband är en av de första grejerna utredarna måste titta på. Då får man gå på både målsägarens förhör, vittnen, och sen kanske spår också, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisen.
Bild: Patrick Persson
Brottsplatsen för nattens överfall spärrades av för teknisk undersökning. Polisen hoppas kunna hitta eventuella dna-spår som kan användas som bevisning. En sökhund från en annan del av landet som är speciellt tränad på att hitta spår av sperma har letat igenom platsen.
– Men jag känner inte till resultaten från den tekniska undersökningen, säger Fredrik Bratt.
Flera patruller har också varit på plats under dagen för att knacka dörr och samla information. Många tips har kommit in till polisen, som ber om ännu fler.
Ökar eller anpassar ni polisnärvaron utomhus i Malmö närmsta tiden?
– Nej, inget konkret. Men vi har god polistäthet i Malmö, och alla poliser som jobbar ute är medvetna om det här. Generellt ska man vara lite vaksam om man går på avskilda platser sent på kvällen när inte andra människor är ute, säger Fredrik Bratt.
Gå till toppen