Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ineffektivt Höllviken vek ner sig: "Inte ens nära"

Höllviken vek ner sig i hemmamatchen mot Växjö och föll med klara 3–8. – Vi var inte en nära idag, konstaterade Höllvikenbacken Kim Lundström.

Det var otroligt smärtsamt för Höllviken att kliva av den första perioden och se att resultattavlan visade 1–4. Även om det var bortalaget som stod för det bästa spelet hade Höllviken vaskat fram nio avslut.
– I det läget hade Växjö en effektivitet på 65 procent och vi närmare 15. Sätter vi inte chanserna har vi ingen möjlighet att vinna de här matcherna. Istället hamnade vi i brygga tidigt konstaterade, sa Höllvikentränaren Vidar Jonsson Wallin.
Höllviken spelade upp sig i andra perioden och var det bättre laget där, men ineffektiviteten stod sig även om Kim Lundström skickade in 2–4 och det kändes som det fanns möjlighet till lite närkontakt. Men skulle visa sig att det var så när som Höllviken kom. Istället kunde vårens SM-finalister rusa iväg i målprotokollen i slutet av andra perioden och i inledningen av den tredje.
– Spelmässigt var vi långa stunder med i matchen, men det är i närkamperna som vi viker ner oss. Vi måste ta oss i kragen, sa Vidar Jonsson Wallin.
– Vi brände för mycket idag. När spelade oss fram till bra läge i den andra perioden är vi inte tillräckligt effektiva. Den perioden tyckte jag att vi hade, men den gav bara 1-1, sa Kim Lundström.
Förlusten var den andra i den här veckan för Höllviken som innan dess var inne i en poängmässigt bra period.
– Nu finns det en hel del att fundera på fram till nästa match, tyckte Höllvikenbacken.
Gå till toppen