Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Glädjebeskedet inför derbyt: Alvarez tillbaka

Malmö Redhawks skadade spelare börjar återvända. Redan i derbyt finns Robin Alvarez tillbaka.

Robin Alvarez tillbaka till derbyt.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Landslagsuppehållet kom lägligt för Malmö Redhawks och Robin Alvarez. En tuff träningsvecka var precis vad Malmöspelaren behövde efter sitt skadeuppehåll på två veckor.
– Jag har fått det som jag behövde. Hade vi stått inför ett tätt spelschema hade jag kanske inte varit där jag är. Nu känner jag mig starkare än före skadan, säger Robin Alvarez som skadade handen i mötet med Färjestad i slutet av november.
Mötet med Rögle blir comebacken.
– Det är en skön match att komma tillbaka till, men framför allt känns det bra att vara tillbaka i spel igen, säger han.
I derbyt är även Max Görtz och Marcus Sylvegård tillbaka i spel.
– Tillskotten breddar så klart för oss och ger oss tyngd och fart. Det hjälper oss också en del i powerplay och boxplay, säger Redhawkstränaren Peter Andersson.
Även Nichlas Hardt och Niklas Arell är på väg tillbaka och närmar sig spel.
– Det ser lite ljusare ut på skadesidan, men det vågar man väl knappt säga, säger Peter Andersson, som haft tuffa veckor med många skador och frånvaro.
Omstarten i SHL sker med ett laddat möte mot Rögle i Ängelholm.
– Det är matcher som alltid är svåra att förutse, men vi ska åka dit med högt huvud och utmana dem hårt med ett aggressivt spel. Det ska också bli kul med derby för det var länge sedan, säger Peter Andersson som ser ett delvis nytt Rögle efter bröderna Abbott inträde.
Ett mer nordamerikanskt spel tycker han att han redan sett konturerna av.
- Det känns som de vill bli ett aggressivare och mer attackerande lag. Vi är förberedda på det.
Gå till toppen