Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Nu har du möjlighet att besluta om Stadshallens framtid

Att få Lund centrum levande, det är målet med Stadshallens omvandling. Nu vänder kommunen sig till allmänheten och privata aktörer för idéer och önskemål.

Snart är det vår, och i mars ska beslutet om Stadshallens framtid klubbas. Som Sydsvenskan tidigare har skrivit ska en av Lunds mest centrala byggnader renoveras och samtidigt upprustas.
Genom att vända sig till privata intressenter hoppas kommunens projektledare Håkan Samuelsson att det skapas en levande mötescentral, mitt i staden.
– Detta är ett sätt att försöka få nya idéer, för att fler ska besöka Lund. Det viktigaste är att få Lunds centrum levande, säger Håkan Samuelsson.
Lunds stadshall.Bild: Ingemar D Kristiansen
Projektet, som fortfarande är i ett tidigt stadium, går ut på att en privat operatör blir ansvarig för helheten i huset. Vad exakt det blir vet kommunen inte och det är därför man riktar sökarlyktorna utåt.
– Vi vill undersöka om det går att driva Stadshallen med en extern operatör, som till exempel Malmö Live, men här vill vi ha mycket fokus på kulturinnehåll. Annars ställer vi ju frågan just för att vi inte vet vad exakt det kommer bli.
Läs mer: Stadshallens omgestaltning går vidare
Att låta allmänheten (och eventuella investerare) komma med synpunkter, önskemål och idéer på detta sätt kallas för RFI - request for information, kommunen ges en möjlighet att ta tillvara på mer kunskap.
Potentiella aktörer kan vända sig till Lund Stadshalls RFI-sida, fram till den 31 januari, men det kommunen tar gärna emot enbart önskemål och idéer också.
Uppdraget att utveckla Lunds Stadshall har beslutats av kommunstyrelsen och det är första gången kommunen jobbar så här.
– Detta är en kvalificerad fastighetsutveckling av en spännande byggnad som dessutom är en symbol för demokratin i Lund, säger Pål Svensson, servicedirektör för Lunds kommun, och fortsätter:
– Vi är väldigt nyfikna på vad en privat operatör skulle kunna tillföra Stadshallen, säger han.
Läs alla artiklar om: Stadshallens framtid
Gå till toppen