Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Flera döda i oroligheter i irakiska Kurdistan

Efter folkomröstningen i september firade kurder på gatorna i Erbil, men efter det har missnöjet mot de politiska partierna växt. Arkivbild.Bild: Bram Janssen/AP/TT
Våldsamma protester har på nytt brutit ut i irakiska Kurdistan. Minst tre människor har dödats och ett 80-tal skadats i staden Ranya i provinsen Sulaymaniyya, rapporterar Reuters med hänvisning till lokala myndigheter.
Nyhetsbyrån AFP har uppgifter om fem döda när säkerhetsstyrkor sköt mot demonstranter som satt eld på kontor tillhörande två lokala partier i Sulaymaniyya.
Samtidigt har kurdiska säkerhetsstyrkor gjort en razzia mot den kurdiska privata etermediekanalen NRT i Sulaymaniyya och stoppat sändningarna, uppger irakisk tv, enligt Reuters.
Det är andra dagen i rad som människor protesterar mot regionregeringen i spåren av den omstridda folkomröstningen om självständighet i höstas. Omröstningen resulterade i ett rungande ja till självständighet men ledde till kraftfulla repressalier från regeringen i Bagdad.
Gå till toppen