Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Nu får grannarna tycka till om nya Dalbyskolan

Till hösten kan detaljplanen för den nya F-6-skolan vid Påskagänget klubbas. Nu skickas planen, som även innehåller en ny idrottshall för de 420 eleverna, ut på samråd i grannskapet.

Planområdet med Pinnmöllevägen och förskola i söder, Genarpsvägen i väster och Tegelbruksparken och Påskagänget i nordost.Bild: Stadsbyggnadskontoret, Lunds kommun
Som Sydsvenskan tidigare berättat är en ny skola på gång i södra Dalby. Nyvångskolan räcker inte till när orten växer. I förra veckan beslutade byggnadsnämnden att skicka ut förslaget till ny detaljplan på samråd så att grannar och andra intressenter kan lämna synpunkter.
Den nya skolan för 420 elever i årskurserna F-6 ska byggas väster om Påskagänget i en till två våningar, med möjlighet att bygga på en våning. En idrottshall som kan användas till olika fritids- och kulturaktiviteter integreras med skolan.
Skolområdet ska knytas ihop med bostadskvarteren genom skyddade gång- och cykelvägar och ett stråk som leder in mot Dalby centrum. Bilar som ska till skolan och idrottshallen föreslås köra via Pinnmöllevägen.
Om allt går som planerat kan detaljplanen antas hösten 2018.
Läs mer: Dalby ska få en fullstor idrottshall vid nya skolan
Läs mer: Ny skola i södra Dalby beställs av politikerna
Gå till toppen