Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Skärpta viteshot mot friskola i Norrköping

Låg andel behöriga lärare – ett av flera problem på kritiserad skola. Arkivbild.
Den fristående grundskolan Kunskapsljuset i Norrköping riskerar nu vite på totalt 1,2 miljoner kronor om en rad brister i verksamheten inte åtgärdas. Det är Skolinspektionen som skärper kraven på huvudmannen, Föreningen Al-Noor Al-Islamia, efter en uppföljning av skolan och dess fritidshem.
Skolan fick allvarlig kritik redan i somras och enligt Skolinspektionen kvarstår de flesta brister. Det handlar bland annat om undervisning som inte anpassas efter elevernas olika behov, elever som inte får särskilt stöd och en lärarkår där majoriteten saknar behörighet. Huvudmannen har fram till april på sig att komma tillrätta med svagheterna.
Skolan är också ett fall för diskrimineringsombudsmannen (DO) efter uppgifter om att en del föräldrar inte vill att deras barn ska sitta bredvid ett barn av annat kön i klassrummet. Det finns också barn som inte vill samarbeta med barn av motsatt kön. DO har ännu inte fattat beslut i frågan.
Kunskapsljuset har förskoleklass och grundskolans årskurs 1–6 med totalt 155 elever.
Gå till toppen