Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Dålig inställning bakom Lugiförlust

Topplaget Skuru borta blev för svårt för unga Lugi. – Det ska göra ont att vinna i handboll, men vi hade bara en spelare som visade rätt inställning idag, säger vinrötts tränare Dragan Brljevic.

Lugis tränare Dragan Brljevic var inte nöjd med insatsen.Bild: PETTER ARVIDSON
Handbollsligan SHE: Skuru–Lugi 27–21 (14–11)
Lugi hade inte riktigt vaknat efter landslagsuppehållet när man kom till Nacka sporthall. Skuru inledde starkt och Lugi hade inget motmedel mot Skurus snabba spel.
– Nej, vi är inte där, varken i försvarsspelet eller i anfallsspelet. Jag kände inte alls igen laget, säger Dragan Brljevic.
Skuru gick till pausvila med tre bollar, 14–11. Och i andra halvlek fortsatte man trycka på fram till 21–16.
– Vi tog många dåliga avslut så de kunde göra enkla mål på första fas och andra fas. Vi saknar skärpa och disciplin.
Men Lugi lyckades göra tre mål på raken och då föddes ett litet Lugi-hopp.
– Man kan säga att vårt anfallsspel var Jenny Carlson mot Skuru. Hon var den enda som hade fattat att handboll är en kampsport. Hon var jättebra. Jenny är 19 år och igår hade vi några äldre spelare som inte hade den inställningen som Jenny hade, säger Brljevic.
Men efter att Lugi knaprat in tog det roliga slut. Skuru gjorde fem mål på raken och till slut vann hemmalaget med 27–21.
– Vi ska inte släppa in så många bollar som 27 även om Skuru är bra. Det räcker inte med talang för att vinna matcher, man måste veta vad det kostar. Det var det bara Jenny Carlsson som visste.
Nästa match för Lugi är mot Sävehof hemma den 27 december under Lundaspelen.
Gå till toppen