Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sydafrikansk hiphopstjärna ansluter till Nina Perssons medborgarband

Den sydafrikanska hiphopstjärnan Kanyi Mavi ansluter till Nina Perssons medborgarband i föreställningen ”Vinnaren tar allt”. Hon blir därmed bandkollega med bland andra Thomas Öberg, Kristin Amparo och Moto Boy.

Bild: Medborgarbandet
Den 9 mars har Nina Persson och Gudrun Hauksdottirs allkonstverk ”Vinnaren tar allt” premiär på Malmö stadsteater. Med i föreställningen är det politiska nätverket Medborgarbandet – och nu står det alltså klart att Kanyi Mavi ansluter till det omkring 20 personer starka bandet.
– Jag känner mig väldigt hedrad och exalterad över att få bli en del av den här ensemblen. Det här ger mig inte bara chansen att lära mig mer och vässa mina förmågor, utan också möjligheten att arbeta med några av de bästa artisterna i Sverige, säger Kanyi Mavi i ett pressmeddelande.
Läs också Thomas Öberg, Kristin Amparo och Moto Boy med i Nina Perssons medborgarband
Sedan Kanyi Mavi släppte sitt debutalbum "Iintombi-zifikile” 2012 och har sedan dess blivit en av Sydafrikas största stjärnor. Hon har tidigare uppträtt tillsammans med artister som Lauryn Hill, Mos Def och Rapsody. Hon blev dessutom den första kvinnan någonsin att nomineras till inte mindre än tre South African Hip Hop awards, varav hon vann ett.
Thomas Öberg, Nina Persson och Kristin Amparo.Bild: Hussein El-alawi
Kanyi Mavi har tidigare gett ut musik med flera svenska artister, bland andra Adam Tensta, Cleo, Kristin Amparo, Mapei, Chords och Syster Sol. Den senaste tiden har hon dessutom samarbetat med den svenske producenten Ted Krotkiewski och gett ut låtarna ”Andizenzi” och “Ngqangqa". I början av nästa år släpper hon sin nya EP ”Gabu Lam”.
Läs också Nina Perssons politiska kabaréprojekt ger sig ut i Malmös skolor
Tillsammans med Medborgarbandet ska hon nu delta i ett allkonstverk med både musik, skådespel, akrobatik och dans.
– Jag har ingen aning om vad jag kan förvänta mig, men jag vet att det antagligen blir bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig. Jag vill genom min musik och mina framträdanden visa världen det bästa av mig själv och min kultur och det här projektet tar mig ett steg närmare den drömmen, säger Kanyi Mavi i ett pressmeddelande.
Gå till toppen