Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmö Chokladfabrik storsatsar internationellt – får stöd av Region Skåne

Malmö Chokladfabrik har gång på gång prisats för sin choklad – och nu står det klart att företaget storsatsar på att nå den internationella marknaden. Malmö Chokladfabrik får 250 000 kronor av Region Skåne för satsningen, skriver Lokaltidningen.

Mazettihuset.Bild: Nelly Herzberg
Malmö Chokladfabrik flyttade in i det gamla Mazettihuset på Möllevångsgatan för drygt tio år sedan och har sedan dess vunnit över trettio utmärkelser för sin choklad, bland annat i smaktävlingen Great Taste och International Chocolate Awards.
Läs också Medaljregn över Malmö Chokladfabrik: "Det känns jättekul"
– Vi har som mål att göra choklad i världsklass, men det ska samtidigt vara en choklad som alla kan äta. Därför har vi inga nötter, gluten, mandlar, ägg eller soja i vår choklad, och när vi då får de här utmärkelserna så är det ett kvitto på att vi också är rätt ute smakmässigt, sade Jens Fylkner, VD på Malmö Chokladfabrik, till Sydsvenskan efter att ha kammat hem Europadeltävlingen i International Chocolate Awards förra året.
Läs också Malmö – staden med choklad i
Redan idag finns företagets produkter i Sverige och delar av Norge och Finland – men nu satsar företaget på att nå en större internationell marknad. Framför allt hoppas Malmö chokladfabrik nå ut till potentiella kunder i Tyskland, England, Danmark och Nederländerna.
Läs också Chokladfabrik i Malmö vann två medaljer i VM
Nu står det klart att företaget får 250 000 kronor i bidrag från Region Skåne för att hyra in en expertkonsult och göra marknadsanpassningar och marknadsanalys. Planen är att få igång försäljningen i de berörda länderna redan under nästa år.
Gå till toppen