Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu rivs Tolvåkers förskola i Lödde

Med hjälp av två politiker och ett femtiotal förskolebarn inleddes rivningen av fuktskadade Tolvåkers förskola i Löddeköpinge.
– Det är bra att vi får en ny förskola för den gamla var lite sjuk. Det är roligt att vi får hjälpa till och riva, säger femåriga Ellie Winholt.

Rivning har börjat! Femåringarna Siri Valett Erneland, Ellie Winholt och Charlie Wallin från avdelning Skeppet på Tolvåkers förskola ryckte gärna in och tjuvstartade rivningen.Bild: Lars Brundin
Det var stort pådrag vid Tolvåkers förskola på onsdagen. Den låga mexitegelbyggnaden som stått tom i mer än ett halvår ska nu rivas för att ge plats för en ny förskola. Ett femtiotal barn och vuxna hade samlats för att tjuvstarta rivningen. Iförda bygghjälmar och utrustade med kofot respektive slägga satte kommunalrådet Pia Almström (M) och bildningsnämndens ordförande Camilla Mårtensen (L) högtidligen igång rivningen genom att bryta loss en bräda.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen