Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pantern malde ner serieledarna

Pantern spöade serieledarna Timrå hemma efter förlängning. – Vi jobbar på bra hela matchen utan att titta på anslagstavlan vad det står, säger Panterns Sebastian Selin.

Lukas Haudum räddade en poäng åt Pantern – och fixade extrapoängen.Bild: ANDERS BJURÖ
I den rekordjämna hockeyallsvenskan kom topplaget Timrå till Malmö Isstadion med två raka segrar, Pantern, som låg sexa före drabbningen, hade inkasserat två förluster.
Så det var ett revanschhungrigt Pantern som vässat klorna lite extra. Åtminstone såg det så ut efter några första inspirerande byten.
Men en utvisning efter 5.24 ställde till det för Pantern och bara femton sekunder senare kunde superlöftet Jonathan Dahlén sätta 0–1, hans tolfte mål för säsongen, efter smörpass från Alexandre Lavoie.
– Jag tycker vi är bättre i första perioden, men vi blir straffade i powerplay när vi har momentum, säger Sebastian Selin.
Timrå hade dock ett bra läge till att utöka sin ledning när Panterns målvakt Jonathan Bjurö var på hal is flera meter från eget mål, men Timrå missade den tomma kassen.
Bortalaget tog direkt tag i taktpinnen i andra perioden, men Pantern växte in i perioden mer och mer. Och i spel fem mot tre kvitterade Lukas Haudum efter att ha fått pucken på bladet av Olle Liss.
Pantern trummade på, men mäktade inte med fler mål. 1–1 efter två perioder visar också att det var en tillknäppt tillställning.
Men så öppnades dörrarna i tredje perioden. En målkavalkad utbröt.
– Båda lagen gjorde ju mål efter vad vi hade i chansväg. För oss var det skönt att sätta puckarna för de brukar spela tajt när de har ledningen.
Timrå tog ledningen i powerplay, Pantern kvitterade genom Robin Sterner efter Selin-pass, Timrå tog ledningen igen och därefter kvitterade Pantern återigen, till 3–3 genom Sebastian Selin, efter pass från Martin Janohls.
– Jag är nöjd med matchen, det tog sig mer och mer och jag kände mig fräsch. Vår lina med Robin Sterner och Martin Janohls kom tillbaka och gjorde vad vi brukade göra.
Pantern tog ledningen, 4–3, i powerplay genom Sebastian Dyk, men kunde inte hålla undan så sudden death väntade. Och efter två minuter så avgjorde Lukas Haudum med sitt andra mål för kvällen.
– Vi var kanske värda tre poäng, men vi får nöja oss med två, säger Selin.
På fredag väntar Oskarshamn borta för Pantern. I den jämna serien är varje match av största betydelse.
– Det är bara roligt, det blir ingen serielunk. Vinner du en match tar du några placeringar och tvärtom, säger Sebastian Selin.
Gå till toppen