Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Philip Sandberg vann Liberalernas provval

Nuvarande oppositionsrådet Philip Sandberg tog hem Liberalernas provval. Det betyder att han sannolikt kommer att toppa partiets valsedel i valet nästa år.

Philip Sandberg (L) toppade listan även förra valet och har sedan dess varit oppositionsråd.Bild: Ingemar D Kristiansen
– Det känns otroligt hedrande att jag har fått det här förtroendet av medlemmarna. Nu laddar vi för fullt för att gå in som ett starkt lag i valrörelsen, säger Philip Sandberg.
Tvåa på listan är Inger Tolsved Rosenkvist, som idag är andre vice ordförande i servicenämnden, trea är Mia Honeth, fyra Staffan Bolin och femma Ursula Savonius.
Partiet har totalt 62 kandidater.
– Vi har rekordmånga namn på vår lista och vi representerar alla delar av Lunds kommun. Det känns fantastiskt roligt att vi har byggt ett så starkt lag, säger Philip Sandberg.
Bland de personer som har framträdande positioner i Liberalerna idag men som inte ställer upp i valet nästa år finns Ulf Nilsson, som idag är partiets gruppledare i kommunfullmäktige, och Holger Radner, idag andre vice ordförande i kommunfullmäktige.
Nu ska nomineringskommittén ta fram ett förslag till valsedel innan Liberalernas medlemmar spikar listan vid ett medlemsmöte i februari.
Inför förra valet 2014 blev medlemsmötet dramatiskt – Carolina Nordbeck, en av partiets ledande företrädare, förlorade sin plats högt upp på listan och petades därefter ur partiets Lundastyrelse.
Liberalerna fick vid förra valet 10,64 procent av rösterna och sju mandat i kommunfullmäktige.
Fakta

Topp tio i Liberalernas provval

1. Philip Sandberg

2. Inger Tolsved Rosenkvist

3. Mia Honeth

4. Staffan Bolin

5. Ursula Savonius

6. Cecilia Oredsson Barnes

7. Christoffer Karlsson

8. Camilla Neptune

9. Karl Branzén

10. Gunnar Brådvik

Läs alla artiklar om: Ett år kvar till valet i Lund
Gå till toppen