Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Åtalas för bilsläpningar i Malmö och Lund

Fyra personer, födda 1998, åtalas misstänkta för inblandning i bilsläpningar i Malmö och Lund i augusti. Åtalet rör grov misshandel, försök till grov misshandel och ofredande. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Fyra personer, födda 1998, åtalas misstänkta för inblandning i bilsläpningar i Malmö och Lund i augusti. Åtalet rör grov misshandel, försök till grov misshandel och ofredande.
Vid olika tillfällen har totalt nio personer stoppats av en bil där passageraren frågat efter vägen – sedan tackat och samtidigt greppat personen medan föraren kört i väg så att fotgängaren släpats i marken, enligt kammaråklagaren.
Två av de åtalade ska ha medverkat vid samtliga gärningar och två ska ha varit med vid vissa av gärningarna.
"Jag har rubricerat gärningarna som grov misshandel. Endast i ett fall har målsäganden fått allvarligare skador, men jag har ansett att gärningsmännen genom sitt agerande visat särskild hänsynslöshet och råhet samt att gärningarna varit livsfarliga", säger kammaråklagare Fredrik Jönsson i ett pressmeddelande.
Läs alla artiklar om: Livsfarliga bilsläpningar
Gå till toppen