Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Charlie’s Burgers utökar – öppnar vid Möllan

I februari öppnade den nya hamburgerbaren Charlie’s Burgers i Slottsstaden i Malmö. Nu fortsätter de växa och öppnar sin andra restaurang – denna gång vid Möllan. I februari tar de över Söder om Smålands lokaler på Claesgatan.

Burgare på Charlie's Burgers.Bild: Charlie's Burgers
Michael Michaelsen lämnade i februari i år jobbet som mäklare och återvände till sina krogrötter. Tidigare har han jobbat som bartender runtom i världen och nu drog han och dåvarande flickvännen igång hamburger- och cocktailbaren Charlie’s Burgers på Tärningholmsgatan i Slottsstaden i Malmö, vilket Dygnet Runt skrev om här.
Målet var att göra kvalitativa hamburgare på högrev, men också bra cocktails. Konceptet har funkat såpass bra att de den senaste tiden har funderat på att utöka verksamheten.
– Nu har vi ett solitt team på Charlie’s och det går väldigt bra där i Slottsstaden, så vi har funderat på vad vi ska göra härnäst. Vi funderade på att köra en foodtruck och kollade även på lokaler i Lund, men sen ramlade vi över den här Söder om Småland-lokalen och det kändes helt rätt, säger Michael Michaelsen.
Varför kändes det helt rätt?
– Dels ligger den i annan del av Malmö så vi riskerar inte att störa vår verksamhet i Slottsstaden. Vi blir inte konkurrenter till oss själva. Sen passade lokalen oss bra. Vi tittade på en lokal i Lund där vi verkligen hade varit tvungna att göra om allt, men här behöver vi bara göra en lättare renovering, säger Michael Michaelsen som nu fått en ny partner i Fredrik Eriksson.
Kommer Charlie’s Burgers vid Möllan att skilja sig på något sätt från den i Slottsstaden?
– Vi kommer att ha en lite bredare meny vid Möllan, men sen ska vi applicera det även på Slottsstaden. Det blir lite mer vegetariskt och veganskt, säger Michael Michaelsen.
Söder om Småland-lokalen är lite större än lokalen i Slottsstaden och det gör också att de kan satsa på lite mer happenings och dj:ar där. Och eftersom de ligger i Mitt Möllan-huset så blir det också en hel del samarbeten med de övriga verksamheterna i huset.
Hur ser framtiden ut nu då? Var ska ni öppna härnäst?
– Jag vill ju till Lund. Det är min hemstad och jag bor där. Men vi får se.
I mitten av februari öppnar Charlie’s Burgers på Claesgatan.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen