Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Raggare samlade in till de hemlösa – fick ihop 80 julklappar på ett par dagar

På några dagar fick raggare i Helsingborgstrakten till en rejäl insamling av julklappar till de hemlösa. "Helt fantastiskt", säger Angela Elek på Värmestugan.

Hasse och Katja Wide Johansen från Bjuv ligger bakom raggarnas insamling till de hemlösa. Här med vänner samlade för att åka i en kortege till Värmestugan.Bild: Sven-Erik Svensson
Bjuvsborna Hasse och Katja Wide Johansen från klubben Wild Cruisers i Ängelholm är drivande bakom raggarnas insamling till de hemlösa.
– Vi har tidigare varit aktiva kring Värmestugan och nu till jul sitter man och tycker synd om de hemlösa, säger Katja Wide Johansen.
Paret har stått för mycket av arbetet, även om andra klubbar också har bidragit, liksom pizzerior och affärer.
– Vi har hämtat upp kläder och mat och samlat in pengar som vi köpt julklappar för. Vi har också haft flera sponsorer som exempelvis har ställt upp med matvaror och dricka, säger Hasse Wide Johansen.
Totalt kan man summera ett 80-tal julklappar och material som särskilt behövs på Värmestugan. Ett tiotal matkuponger till hemlösa som vistas på Knutpunkten har man också fått in medel till.
– Vi har lagt extra krut på en femåring som bor i en husvagn tillsammans med sin pappa. Vi har bland annat köpt fodrade skor, strumpor och leksaker, säger Hasse Wide Johansen.
Angela Elek på Värmestugan tog tacksamt emot raggarnas insamling.Bild: Sven-Erik Svensson
Angela Elek som är ordförande för Värmestugan tog emot allt det insamlade.
– Helt fantastiskt. Vi har aldrig haft så mycket julklappar, säger hon.
Värmestugan är glada över allt de får in och på vintern behövs särskilt varma kläder, värmeljus och värmefiltar.
– Vi har ett önskemål inför nyårshelgen. Vi har ingen nyårsmat. Kanske det finns någon restaurang som har något, säger Angela Elek.
Gå till toppen