Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks tappade segern – Skellefteå vände

Nils Andersson avslutade målskyttet i derbyt mot Rögle i tisdags och inledde det på torsdagen mot Skellefteå. Men Skellefteå vände matchen – vann med 5–3.

Malmö Redhawks Jens Olsson jublar med lagkamraterna.Bild: PETTER ARVIDSON
Det började bra för Redhawks.
I spel fem mot tre satte Nils Andersson ledningsmålet för Redhawks efter 12.39.
Andy Miele hittade Malmöbacken i ett perfekt läge i slottet där han kunde ladda ett skott som Joni Ortio var chanslös på.
Mindre än en minut senare utökade Frederik Storm till 2–0. Då var det Nils Andersson som hittade fram med en puck som Storm kunde styra upp i bortre krysset.
Med en minut kvar av första perioden reducerade Skellefteå. Målet från Jesper Olofsson kom i numerärt överläge och föregicks tyvärr av en offside som domarna missade.
I den andra perioden vände Skellefteå på matchen.
Tidigt drabbades Malmö av en dubbelutvisning sedan först Kim Rosdahl och därefter Johan Olofsson åkt på Skellefteås målvakt. I powerplay kvitterade Pär Lindholm. Målet kom 2.39 in i andra perioden.
I mitten av perioden fick Redhawks möjlighet att spela powerplay sedan Pontus Petterström i Skellefteå fått matchstraff för tackling mot huvudet.
Powerplayet var inte framgångsrikt för Malmö.
Skellefteå gjorde 3–2 i sitt numerära underläge efter en spelvändning. Pär Lindholm var målskytt. Samtidigt hittade aldrig Malmö något flyt i sitt powerplayspel.
Direkt i den tredje perioden utökade Skellefteå till 4–2. Bara 45 sekunder hann gå av perioden. Passivt försvarsspel av Malmö.
Med 5.13 kvar av matchen kom en reducering från Anton Mylläri.
Målet kom efter en bra period av Malmö där man skapade mycket chanser.
Malmö jagade en kvittering och tog ut målvakten, men det gav bara Skellefteå möjligheten att sätta 5-3 i tom bur.
Malmö Redhawks har nu fem raka hemmaförluster i Malmö arena.
Gå till toppen