Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Let the sunshine in: Rena mörkret

Juliette Binoche och Xavier Beauvois.Bild: Folkets Bio

Let the sunshine in

BIO. DRAMA. Frankrike (Un beau soleil intérieur), 2017. Regi: Claire Denis. Med: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Nicolas Duvauchelle. Barntillåten. Längd: 1.34.

Claire Denis prickar ofta intressanta ämnen och hennes filmer dignar av toppskådespelare. Ändå har jag ofta blivit lite besviken och efterlämnats med en känsla av att filmerna inte riktigt kommer till skott. Det gäller till och med den annars rätt så bra ”White material” (2009), där Isabelle Huppert spelar en kaffefarmare och kolonisatörsättling i ett afrikanskt land – ett spännande tema för en fransk filmare, dessutom med manus av författaren Marie Ndiaye, men resultatet hade något vekt och oförlöst över sig.
Denis senaste film, ”Let the sunshine in” är tyvärr riktigt svag. Den kretsar kring den frånskilda konstnären Isabelles febriga jakt på sann kärlek, och går ut på att hon träffar olika män som gör henne besviken. En bankir, en skådespelare och en arbetare av något slag flimrar förbi. Bankiren får mest kontur medan arbetaren nästan är som en skugga.
Handlingen är lövtunn och hafsig, dialogen – nog tänkt att vara lite rolig – är babblig och ältande men fattig på substans.
Juliette Binoche i huvudrollen glimrar till någon enstaka gång, men det är som att Isabelles förvirrade desperation och ständiga tvehågsenhet smittar både henne och filmen som helhet. Jag förstår helt enkelt inte vad meningen är det med det här.
"Let the sunshine in" har premiär på juldagen 25/12.
Gå till toppen