Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Macron tilltalar fler av Le Pens väljare

Frankrikes president Emmanuel Macron går framåt i ytterligare en opinionsundersökning, skriver Le Monde. Uppgången är störst bland högerpopulistiska Nationella frontens väljare som kan ha lockats med skärpt invandringspolitik.

Frankrikes president Emmanuel Macron. Arkivbild.Bild: Philippe Wojazer/AP/TT
Presidentens popularitetssiffror, som började dala under sommaren i samband med aviseringar av försämrade arbetsrättsliga regler, är nu uppe på 52 procent, enligt en undersökning som genomförts av opinionsinstitutet BVA.
Bland väljare som sympatiserar med Nationella fronten, som leds av Marine Le Pen, svarar nu 37 procent att de har en positiv uppfattning av Emmanuel Macron jämfört med 23 procent vid en liknande mätning för en månad sedan. Uppgången tros hänga ihop med att Macron just nu förbereder en lag som ska strama åt asyl- och invandringspolitiken.
Macron får starkast stöd från vänster: 62 procent av socialistväljarna svarar att de har en positiv uppfattning av Macron, jämfört med 57 procent vid förra mätningen. Bland de konservativa väljarna svarar 58 procent att de har en positiv bild av presidenten, en nedgång med 1 procentenhet.
Mätningen kommer som en födelsedagspresent för Emmanuel Macron, som firade sin 40-årsdag på torsdagen. Men Élyséepalatset vill inte kommentera siffrorna.
Gå till toppen