Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Malmö operas chef blir ordförande för Danmarks viktigaste kulturfond

I somras tog Michael Bojesen över som chef för Malmö opera efter kulturgiganten Bengt Hall. Nu står det klart att Michael Bojesen får ännu ett ärofyllt uppdrag – som ordförande för danska Statens Kunstfond.

Malmö operas chef Michael Bojesen.Bild: Peter Frennesson
Det är den danska kulturministern Mette Bock som har utsett Michael Bojesen till ny ordförande för Statens Kunstfond.
Han tar över uppdraget efter konsthistorikern Gitte Ørskou som varit ordförande i fyra år. Fondens mål är att stödja dansk kultur och fonden fördelar årligen över 500 miljoner danska kronor till över 12 000 sökande.
Läs mer: Nya operachefens planer: Opera på lastbilsflak och hiphopmusikal med MFF
”Det är med stolthet och ödmjukhet som jag åtar mig uppdraget som ny styrelseordförande i Statens Kunstfond. Jag har följt och beundrat den tidigare ordföranden Gitte Ørskous arbete de senaste fyra åren och kommer att fortsätta hennes ihärdiga strävan att göra konst tillgänglig för alla, oavsett social bakgrund, kön, ålder och geografi. Jag ser med glädje fram emot att dra på arbetshandskarna och samarbeta med övriga medlemmar”, säger Michael Bojesen i ett pressmeddelande.
Läs mer: Malmö operas nya chefsregissör: ”Vi ska nå ut med opera till ännu fler”
Han tillträder som ordförande den 1 januari och kommer att fortsätta som operachef i Malmö parallellt med sitt styrelseuppdrag.
”Jag har överlagt med såväl den avgående ordföranden som kulturdepartementet och försäkrat mig om att styrelseuppdraget går att kombinera med min chefspost på Malmö Opera. Det kommer fortsatt att vara min första prioritet”, säger Michael Bojesen i ett pressmeddelande.
Gå till toppen