Dygnet runt

Musikprofiler skildrar Malmös musikhistoria i ny tv-serie

Tre lokala musikprofiler som sitter och "myspratar" i baren på Kulturbolaget. Så ser upplägget ut för Malmö mediakanals nya serie "Malmö Delay" som har premiär den 22 december.

Bild: Lars Brundin
Malmöprofilen Lasse Stenberg och Pontus Welander på tv-kanalen är de som står bakom den nya musikserien.
– Vi har tidigare gjort tv om Malmös musikscen på 50- och 60-talet, så då tänkte vi att ska vi inte ta vid där vi slutade? säger Lasse Stenberg.
Resultatet blev "Malmö Delay" och premiäravsnittet sänds klockan 19.30 den 22 december. Programmet kan ses både i det analoga tv-nätet och på Malmö mediakanals digitala kanaler.
Förhoppningen är att serien ska sändas en gång i månaden och röra sig från 70-talet successivt fram till Malmös nutida musikscen.
– Första programmet är lite grabbigt. Det är ju bara killar, så vi vill få med lite tjejer i fortsättningen, säger Lasse Stenberg.
Gästerna i premiärprogrammet är tre Malmöprofiler som påverkat stadens musikscen under de senaste decennierna – Olle Berggren, tidigare nöjesjournalist på Kvällsposten, Per Olin, frontfigur i True Lies och tidigare innehavare av en musikaffär på Värnhemstorget, samt Stefan Berggrensson som sålt instrument till flertalet Malmömusiker.
Lasse Stenberg säger att kvällens tre gäster utgör en cirkel:
– Stefan Berggrensson sålde instrumenten som musikerna spelade på, och sen släppte de skivor som Olle Berggren recenserade.
Lasse Stenberg berättar att gästerna kommer bjuda på allt från anekdoter om den lokala musikscenen och historier om möten med Mick Jagger, till ovanliga bilder på Kal P Dal.
– Vi är i baren på KB, jag är bartender och de sitter bara och myspratar, säger han.
Håll koll på Malmös musikscen – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen