Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rånvågen: Fyra häktade misstänks för sju av rånen

Flera av vinterns rån i Lund kan vara på väg att klaras upp. De fyra män som suttit häktade under december är sammanlagt misstänkta för inblandning i sju rån i Lund och ett i Malmö.

Under torsdagen blev två av de misstänkta omhäktade av Lunds tingsrätt.Bild: Anders Wiklund/TT
Från mitten av november inträffade ett tiotal rån i Lund inom loppet av bara några veckor. I början av december greps fyra personer vid tre olika tillfällen. Samtliga sitter sedan dess häktade eftersom åklagaren anser att det annars finns risk för fortsatt brottslighet och att bevis kan förstöras.
Under torsdagen omhäktades de två män, en 18-åring och en 19-åring, som greps på McDonalds i Malmö tidigt på morgonen den 7 december. De misstänks ha rånat två män på Paradisgatan vid klockan 04 på morgonen samma datum och för att ett par timmar tidigare ha utfört ett rån på Regementsgatan i Malmö.
18-åringen är i nuläget även ensam misstänkt för rånet på Änggatan den 26 november när två män i 20-årsåldern pistolhotades och rånades.
På morgonen den 1 december greps en 25-åring kort efter det att en pojke rånats av en ensam gärningsman i Stadsparken. En tid senare greps även en 16-åring. Han misstänks för att tillsammans med 25-åringen ha rånat en 30-åring på Råbyvägen natten till den 18 november.
25-åringen och 16-åringen är även misstänka för delaktigt i varsitt av de rån som inträffade på Ulrikedalsvägen under dygnet den 23 november. Samma datum ska 16-åringen, enligt åklagaren, även ha utfört ett rån på Grönegatan.
När det gäller rånet inne på en studentkorridor natten till den 4 december finns i nuläget ingen formellt misstänkt.
— På grund av förundersökningssekretess kan jag inte lämna några ytterligare detaljer. Men utredningen fortskrider och så får vi se framöver vad den leder till, säger åklagare Magdalena Holmqvist.
Gå till toppen