Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Boverket nyanställer efter flytt till Malmö

Regeringen storsatsar på Boverket som behöver anställa 50 personer nästa år, 25 personer placeras i Malmö. En särskild befattning som Riksarkitekt inrättas på myndighetens nya kontor – i Studiohuset vid centralstationen.

Studio blir ny hemvist år Boverket i början av nästa år, myndigheten växer och får ett nytt kontor i Malmö.
Boverket har fått flera stora regeringsuppdrag och behöver rekrytera ett 20-tal tjänstemän till myndighetens nya kontor, Studio, i centrala Malmö.
– Detta är den största satsningen i myndighetens snart 30-åriga historia. Boverket har ett viktigt uppdrag att vara med och utveckla framtidens hållbara samhälle, säger generaldirektör Anders Sjelvgren.
I februari får Boverket tillgång till de nya lokalerna, inflytt sker successivt under våren i takt med att tjänsterna tillsätts. Myndigheten växer med fler enheter och får en ny uppdragsavdelning i Malmö.
En särskild befattning som Riksarkitekt inrättas i Malmö. Att plocka fram goda exempel och fungera som bollplank mot kommunerna runt om i landet är syftet. Att bygga kostnadseffektivt, vackert och miljövänligt – och dessutom socialt hållbart så att segregation och utanförskap motverkas.
Huvudkontoret med 250 anställda finns i Karlskrona, hit rekryteras 25 tjänstemän. Närheten till forskning och samarbete med högskolan i Malmö och universitetet i Lund var ett av skälen till att det nya kontoret placeras i centrala Malmö.
– Vi behöver erbjuda olika möjligheter för våra anställda, vi tror att vi lättare ska kunna rekrytera de personer vi behöver om vi finns i Malmö, säger Anders Sjelvgren.
Gå till toppen