Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Östersund bekräftar att MFF är intresserat av Bachirou

På väg att bli Oscar Lewickis ersättare - eller Anders Christiansens?

Blir de lagkamrater nästa år? Fouad Bachirou i duell med Alexander Jeremejeff i lagens 2-2-möte i Östersund i höstas.Bild: TOBIAS NYKÄNEN
Det har spekulerats ett tag, men nu bekräftar Östersunds frispråkige ordförande Daniel Kindberg att Malmö FF är intresserat av jämtarnas Fouad Bachirou.
– Jag har pratat med Daniel Andersson (MFF:s sportchef) och han bekräftar deras intresse och sedan har jag pratat med några agenter om det, säger Kindberg till Fotbollskanalen.
Östersunds ordförande är inte helt lätt att läsa av och säger ofta kontroversiella saker och svänger i uppfattningar. Det är bara några veckor sedan han sa så här till Aftonbladet om Expressens uppgifter att Bachirou skulle vara aktuell för MFF då:
– Det där är patetiskt. Det vore omöjligt för han är inte till salu och vi kommer inte sälja någon i januarifönstret. Fouad kommer bara skratta åt det här ryktet, säger Daniel Kindberg.
På direkt fråga från Fotbollskanalen angående den utköpsklausul som ska finnas i Bahcirous kontrakt och om MFF är berett att utlösa den, säger nu Kindberg till Fotbollskanalen:
- Ja, det upplever jag att de är. Men den är mer komplex än så, så vi måste reda ut hur den är utformad. Det är egentligen en avtalsteknisk fråga som vi håller på att reda ut, Daniel och jag.
Om Kindberg nu pratar sanning så är rimligen en affär ganska nära förestående. Konkreta förhandlingar mellan klubbarna brukar vara ett tecken på att man någonstans är överens om en inriktning och mycket talar för att MFF och Bachirou i princip redan har en överenskommelse.
Bachirou måste dessutom ha haft Östersunds tillåtelse i så fall att prata med MFF, då han har två år kvar på sitt kontrakt.
Fouad Bachirou är 27 år gammal och född i Frankrike, men med rötter i Komorerna, ett litet örike öster om Afrika och norr om Madagaskar med bara knappt 800 000 invånare. Han representerar Komorernas landslag. Han har kontrakt med Östersund till och med 2019 och har varit en tongivande spelare under 2017, inte minst under Östersunds mäktiga Europaresa.
Malmö FF har både Oscar Lewicki och Erdal Rakip på utgående kontrakt. Fortfarande har inga definitiva besked lämnats, men ingen av dem har tecknat nytt avtal.
– Inget nytt, hälsar Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson helt kort i ett sms.
Så här sa Daniel Andersson till Sydsvenskan vid MFF:s medlemsmöte den 29 november:
– Jag sitter ju inte helt stilla, men det kan vara så att jag ger våra spelare chansen först, för jag vill gärna ha dem kvar. Det är två spelare jag fortfarande hoppas på och det är Oscar och Erdal. Till sist kommer vi till en punkt då de får säga ja eller nej. Vi är inte riktigt där än, men den kommer-
Fouad Bachirou skulle mycket väl kunna vara en ersättare för Oscar Lewicki.
Men han skulle också kunna ersätta Anders Christiansen, som trots sitt nyligen påskrivna femårskontrakt med MFF ryktas vara intressant för belgiska Gent. Vissa uppgifter talar till och med om att han skulle ha varit i Belgien i veckan.
Gå till toppen