Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fermenterad fågel och säl – och andra annorlunda jultraditioner

Här hemma höjs inte ögonbrynen åt att det finns en julbock i Gävle som ofta brinner. Men i utländska medier uppmärksammas det som en annorlunda jultradition. Här har vi några julfiranden världen över som vi kan överraskas över.

Vi kan ju börja med julmaten, och röra oss över halva Atlanten med destination Grönland. Där lever både sälar och alkekung. De äts upp under vintern. Uppemot 500 fåglar packas in i ett sälskinn, som senare grävs ner i tre månader för fermentering.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen