Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jul på den lokala puben

På julaftonseftermiddagen kan det vara skönt med en paus från julstöket. I Malmö kan man pausa med en julöl när The Bishops Arms öppnar dörrarna på julafton.

Laila och Johan Kjellin tar en julöl på The Bishop Arms i Malmö.Bild: Peter Frennesson
På The Bishops Arms i Malmö har man sedan några år tillbaka öppet på julafton. I år står Erik Wasell och Caroline Svahn Lindbladh i baren.
– Det är jätteskönt att fira jul på jobbet, säger Erik Wasell.
I bakgrunden hörs julmusik och Erik Wasell berättar att de har mycket julöl på menyn, men att det annars mest känns som en vanlig kväll på puben. De har bara haft öppet i en timme, men runtom i lokalen sitter folk och pratar och dricker öl.
Vid ett av borden sitter Lars-Erik Nilsson.
– Jag och min sambo är här. Vi brukar gå hit och ta en öl och äta lite mat, säger han.
Vid ett annat bord sitter Laila och Johan Kjellin. För dem är det också något av en tradition att komma till The Bishops Arms på julafton.
– Svärmor är hemma och vilar lite mellan julfirandet, medan vi är här och tar en öl. Jag tycker att de som har öppet på jul ska ha en eloge för det, så det känns bra att komma hit en stund så att det lönar sig för dem, säger Laila Kjellin.
Förutom julmusiken som spelas är det inget särskilt som avslöjar att det är julafton. Men lite extra julstämning försöker de fixa på puben.
– Jag ska servera lite glögg och julskum sen. Men de som kommer hit på jul kanske inte vill ha en traditionell jul, så vi får se om någon ens vill ha julskum, säger Caroline Svahn Lindbladh.
Fakta

Fler julöppna barer i Malmö

Kulturbolaget har julaftonsklubb.

Häng bar har öppet som en vanlig söndag.

Nya Tröls Bar & Restaurang har öppet hela julen.

Malmö Brewing Co & Taproom har öppet.

Gå till toppen