Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Så blev trafiken på julafton

Julafton blev en blöt historia och regnet har ställt till det på flera vägar. På E22 öster om Kristianstad körde en bil på flera hästar sent på julaftonskvällen.

Arkivbild.Bild: Morten Holm / TT
Två hästar blev påkörda av en bil sent på julaftonskvällen.
Olyckan inträffade på väg E22 vid Bäckaskog öster om Kristianstad då hästarna sprang upp på vägen, skriver Expressen. Hästarna hade sprungit upp på vägen och en av dem är skadades illa. Ingen människa kom till skada.
Sent på julaftonskvällen stängdes E22 av i höjd med Fjälkinge i riktning mot Sölvesborg efter en trafikolycka. Vid midnatt var vägen åter öppen för trafik. Ingen har förts till sjukhus.
Under dagen rapporterade Sveriges Radios trafikredaktion om mycket vatten på E22 vid Hörby, på vägar i Malmö och på E6 utanför Åkarp.
Utanför Lund vid Gastelyckan skedde en vattenplaning vid fyratiden på eftermiddagen. En ung man fördes till Sus i Lund med lindriga skador.
Bilister uppmanades att ta det försiktigt i jultrafiken.
– Det enda som hjälper mot vattenplaning är att sänka hastigheten. Ta det lugnt så kommer alla fram, säger Marie Keismair, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.
Gå till toppen