Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Påven talade om migranternas nöd i sitt jultal

Påve Franciskus välsignar en man under julmässan i Vatikanen.Bild: Alessandra Tarantino/AP/TT
De flesta av oss känner till den bibliska historien om Josef och den höggravida Marias vandring till Betlehem. De är nödställda men släpps inte in på något värdshus. Jesusbarnet föds i ett stall, varför traditionen att inreda en julkrubba lever kvar till våra dagar.
Påve Franciskus försvarar migranter under sitt traditionella jultal och jämför dem med Josef och Maria som inte hittade någon plats att sova i Betlehem. Han säger att tron uppmanar att utlänningar välkomnas.
"Så många andra fotspår är gömda i Josef och Maria fotspår. Vi ser spåren av hela familjer som är tvingade att fly i dagsläget. Vi ser spåren av miljontals människor som inte väljer att lämna, men drivs från sitt land och tvingas lämna sina kära bakom sig", säger påven.
Påven, som firar sin femte jul som ledare för världens 1,2 miljarder katoliker, talar inför omkring 10 000 människor i Peterskyrkan i Vatikanen medan många andra följer julmässan från torget utanför.
Gå till toppen