Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tomteland får draghjälp av Bollywood

Tomteland i Rovaniemi i Finland. Arkivbild.Bild: James Brooks/AP/TT
Först vann Finland varumärkesstriden om jultomten. Och nu får tomtens hemvist, staden Rovaniemi, ytterligare draghjälp av Bollywoodstjärnan och indiska superkändisen Anushka Sharma. Hon har tillsammans med maken tillika cricketspelaren Virat Kohl postat ett inlägg på sociala medier där de poserar i snön i Rovaniemis skogar. "I himlen, bokstavligen", skriver paret på sitt Instagramkonto.
Efter parets visit har antalet besökare på lokala turistföretags sajter ökat med tiotusentals och förfrågningarna från indiska researrangörer duggar tätt, rapporterar Helsingin Sanomat. Det ger turismnäringen ytterligare guldvittring.
– Indien är en stor, växande resemarknad, och den här typen av vitsord har stor inverkan på människors drömmar. Och att resa handlar till stor del om att förverkliga drömmar, säger vd för Visit Finland, Paavo Virkkunen, till tidningen.
Gå till toppen