Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Bulltoftaskolan utsatt för skadegörelse igen – nu på julafton

Mitt på dagen på julafton tog sig flera personer in på Bulltoftaskolan. Inkräktarna fick inte med sig något, men förstörde datorer och andra inventarier för en stor summa pengar. Det är andra lovet i rad som skolan drabbas av stor skadegörelse.

Mitt på dagen på julafton tog sig flera personer in på Bulltoftaskolan och rev ut och slog sönder flera av elevernas datorer.Bild: Nils Lindgren
– Det är jättetråkigt, det är så mycket skattepengar rakt ut i havet. Framförallt kommer det vara en del elever som inte har sina datorer i ordning när de kommer tillbaka efter jullovet. Samtidigt är det ledsamt att någon är så arg på oss att den gör så här, säger Monica Germundsson, rektor på Bulltoftaskolan.
Larmet gick strax efter klockan tre på julafton. Inkräktarna hade tagit sig in på skolan genom att krossa en fönsterruta till ett klassrum på markplan. Väl inne tog man sig in i materialskåpen där eleverna förvarar sina datorer. Man stal ingenting, men rev ut datorerna på golvet och slog sönder flera av dem.
– Det känns inte inte som man har varit ute efter att stjäla saker, utan för att förstöra. Man har krossat glas och slagit sönder saker, säger Monica Germundsson.
På onsdagen håller skolpersonal på och röjer upp i korridorerna och de utsatta klassrummen.Bild: Nils Lindgren
När polisen kom hade vandalerna redan lämnat skolan. Sammanlagt drabbades fem klassrum av skadegörelsen. Dessutom har en glasmonter i en korridor krossats och en pulversläckare har tömts i en trappa.
På en gård intill skolan har grannar hittat hörlurar, verktyg och nycklar som går till skolans materialskåp utslängda.
Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och säkrat en del spår.
Händelserna är anmälda som stöld genom inbrott och skadegörelse.
Det är inte första gången vandaler går loss på Bulltoftaskolan under ett lov. Så sent som på höstlovet utsattes matsalen på skolan för omfattande skadegörelse.
Rester från en pulversläckare som tömts i en av Bulltoftaskolans trappor.Bild: Nils Lindgren
Gå till toppen