Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lugi lyfte mot Sävehof: "Vi visade glädje"

Lugi visade stigande formkurva när man besegrade Sävehof inför Lundaspelens storpublik. – Det var kul att spela idag. Vi visade glädje och spelade för varandra, sa Lugis Jenny Carlson efter segern med 27-22 (14-10).

Jenny Carlson en av Lugis segerorganisatörer i matchen mot Sävehof.Bild: PETTER ARVIDSON
Lugi visade prov på att vara bäst när det gällde i den täta drabbning med Sävehof inför uppemot tvåtusen på läktaren. (Den officiella publiksiffran på 2947 kändes aningen dopad med tanke på att det fanns en del vakanta luckor i publikhavet.)
Mittnian Jenny Carlson förvaltade de avgörande lägena när matchen stod och vägde, medan Lugimålvakten Ida Nilsson glänste med både många och psykologiskt viktiga räddningar.
Med nio mål kunde Jenny Carlson räkna in ett flertal mål i lägen där matchen stod och vägde och kunde ha tippa över till Sävehofs fördel.
Målet till 19-16 med drygt kvarten kvar var ett sådant när hon borrade upp bollen i krysset. Ett annat precist skott innebar 21-18 med nio minuter kvar av matchen. Sex av hennes nio mål kom i den andra halvleken.
– På senaste tiden har jag känt att det gått framåt och det har känts bättre, sa Jenny Carlson efter segermatchen.
Hon har periodvis varit skadeförföljd under sin tid i Lundaklubben och hittade aldrig riktigt sitt gamla jag förra säsongen när hon gjorde comeback efter en korsbandskada.
- Jag var då lite osäker, men jag har börjat tro mer på det nu. Jag vågar fortsätta ta lägena även om jag har missat något. Det krävs om jag ska våga ta de avgörande lägena i matcher som de här, sa hon och passade även på att hylla sin målvakt.
– Det är en otrolig trygghet att ha henne. Idag räddade hon oss i många viktiga lägen.
Årets möte med Sävehof var inte riktigt lika prestigefyllt som förra säsongens. Då låg de båda lagen i absoluta toppen av serien. Men Jenny Carlson hade ändå inte svårt att vikta betydelsen av onsdagens seger.
– Vi ligger nära varandra i tabellen och vid en förlust skulle de ha gått om oss. Nu är vi fortsatt topp fyra.
Tränaren Dragan Brljevic lovordade Jenny Carlsons insats, men såg det framför allt som en lagseger.
– Hon fick stor hjälp framåt av många. Det blev hot från flera positioner och det fick Sävehof svårt att hantera, sa han.
I jämförelse med senaste mötet med tabelltvåan Skuru så var det ett helt annat Lugi. Tränaren Dragan Brljevic hade klippt ihop en video med sakerna som han inte ville se upprepas i onsdagens match.
– Det var också helt bortplockat idag, konstaterade han.
Gå till toppen