Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sylvegårds hyllning: ”Jag är jättestolt över grabbarna”

Förlängningsvinst mot Färjestad med 4–3 och Malmö Redhawks har därmed fem raka segrar på bortaplan. Patrik Sylvegård hyllar sitt lag för höstsäsongen. – Jag är jättestolt över grabbarna.

Malmö Redhawks jublar efter Johan Olofssons avgörande mål i förlängningen.Bild: FREDRIK KARLSSON
Malmö Redhawks sportchef och vd hissar sina spelare. Speciellt sett till att förutsättningarna har varit tuffa.
– Ja, med tanke på vad vi har gått igenom med tragedierna och skadorna, ändå har vi kunnat vara med och tävla på den här nivån.
Han syftar på att andretränaren Jesper Mattsson och lagkaptenen Erik Forssell har tagit timeout av familjeskäl.
Mot Färjestad lyckades Redhawks vinna med 4–3 efter förlängning.
Lars Bryggman gjorde ettan och Max Görtz tvåan. Rhett Rakhshani tryckte in 3–2 till Redhawks innan Alexander Johansson kvitterade. I förlängningen kunde Redhawks värmlänning Johan Olofsson utomordentligt passande avgöra inför släkt och vänner i Karlstad.
Patrik Sylvegård lyfter fram just Bryggman och Olofsson för att de har gått i bräschen. Och stått för karaktär när det har varit motigt.
Patrik Sylvegård blir varm om hjärtat när han pratar om Redhawks höstsäsong.
– Vi har haft det djäkligt, men jag är jättestolt över grabbarna. Jag tycker inte att Malmö har spelat en bättre hockey sedan jag tillträdde 2012.
Vad är du missnöjd med?
– Vi har haft mycket skador. Hack i skivan. Det tär. Poängmässigt är jag inte nöjd, utan att skämmas skulle vi ha haft tio poäng till. Men ibland kan vi inte knyta ihop säcken, säger Patrik Sylvegård och betonar:
– Spelmässigt är jag nöjd.
Vad har du för hockeymässigt nyårslöfte inför 2018.
– Jag har inte funderat på det. Men jag vill vinna. Det driver mig. Jag tror att vi kan vara med och slåss i slutet av säsongen om vi får ihop det och får tillbaka folk. Vi har tagit steg efter steg. Och jag skulle vilja att fler människor går på hockey I Malmö, säger Patrik Sylvegård.
Malmö Redhawks har en match kvar innan 2017 stänger för gott – mot Djurgården borta på lördagen.
Gå till toppen